Щодо засвідчення справжності підпису громадян держави–агресора російської федерації на заявах про вихід з такого громадянства

Вихід з громадянства російської федерації особи, яка проживає на території іноземної держави, здійснюється на підставі добровільного волевиявлення такої особи у спрощеному порядку, за винятком випадків, передбачених статтею 20 Федерального закону Про громадянство російської федерації.
Відповідно до статті 9 вказаного Закону громадянство дитини при набутті чи припиненні громадянства російської федерації одним з її батьків чи обома її батьками зберігається чи змінюється відповідно до цього Закону.
Для набуття або припинення громадянства російської федерації дитиною віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років потрібна її згода. Громадянство російської федерації дитини не може бути припинено, якщо в результаті припинення громадянства російської федерації дитина стане особою без громадянства.
Вихід із громадянства Російської Федерації дитини, один із батьків якого має громадянство російської федерації, а інший батько є іноземним громадянином або один з батьків якого є іноземним громадянином, здійснюється у спрощеному порядку за заявою обох батьків або за заявою одного з батьків.
У випадку, якщо заявник не може особисто подати заяву у зв`язку з обставинами, що мають винятковий характер та підтверджені документально, заяви та необхідні документи можуть бути передані для розгляду через іншу особу або надіслані поштою. У цьому випадку справжність підпису особи, яка підписала заяву, та вірність копії документа, що додається до заяви, її оригіналу засвідчуються нотаріально.
Посвідчувальний напис нотаріуса про засвідчення справжності підпису на такій заяві та вірності перекладу викладається виключно українською мовою.