До 2016 в експлуатацію приймають збудовані без дозволу будинки

До 31 грудня 2015 року продовжується можливість застосування механізму прийняття в експлуатацію об’єктів, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт.

 

Такий механізм передбачено Законом №92-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт», який сьогодні підписав Петро Порошенко. 

В Законі мова йде про індивідуальні житлові, садові, дачні будинки, господарські та присадибні будівлі і споруди, громадські будинки та будівлі і споруди сільськогосподарського призначення I та II категорій складності. До осіб, котрі скористаються зазначеним у документі механізмом прийняття в експлуатацію збудованих без дозволу об’єктів, не застосовуватимуться штрафні санкції.

Також установлюється спрощений порядок проведення технічного обстеження будівельних конструкції та інженерних мереж індивідуальних житлових споруд площею до 300 квадратних метрів та господарських будівель площею до 100 квадратних метрів.

Інформаційний ресурс: http://zib.com.ua/ua/114217-do_2016_v_ekspluataciyu_priymayut_zbudovani_bez_dozvolu_budi.html