Кадастрові реєстратори почали працювати через ЦНАПи

Державні кадастрові реєстратори Вінницької, Волинської та Київської областей на півтора місяця раніше, ніж це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів України, розпочали роботу через Центри надання адміністративних послуг

На сьогодні в кожній з названих областей у трьох Центрах надання адміністративних послуг облаштовані робочі місця для державних кадастрових реєстраторів, повідомляє “ЗіБ” з посиланням на Держземагентство.

Таким чином у дев’яти центрах із надання адмінпослуг достроково проведено роботи з обладнання робочих місць державних кадастрових реєстраторів, створено належні умови для їх продуктивної роботи. Фахівці забезпечені необхідною апаратурою, телефонним зв’язком, мають доступ до мережі Інтернет. А отже, створено усі умови для надання  громадянам  оперативних, комфортних та доступних адміністративних послуг у сфері земельних відносин.

На сьогодні розгорнуто роботи з облаштування ЦНАПів і в інших областях України. У багатьох регіонах державні кадастрові реєстратори вже працюють у режимі тестування. Після запуску системи в усіх, навіть найвіддаленіших районах держави, громадяни матимуть можливість отримати необхідні документи без черги та у комфортних умовах.

 Стартовою датою надання послуги у сфері земельних відносин через ЦНАПи є 1 січня2015 року. Зокрема, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 травня 2014 року № 523-р. затверджено перелік адміністративних послуг, які надаються територіальними підрозділами Держземагентства через ЦНАПи.

Адміністратори Центрів надання адміністративних послуг надають витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки; довідки з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями, а також відомості з документації із землеустрою, що включена до Державного фонду документації із землеустрою.

Інформаційний ресурс:

http://zib.com.ua/ua/111427-kadastrovi_reestratori_pochali_pracyuvati_cherez_centri_nada.html