Які дані можуть підтверджувати трудовий стаж?

У разі коли підприємства, установи, організації або їх правонаступники розміщуються на тимчасово окупованій території України або в районах проведення антитерористичної операції, спеціальний трудовий стаж може підтверджуватися за даними, наявними в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Це передбачено постановою КМУ від 9.12.2015 р. № 1028 "Про внесення змін до Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній".

Зокрема, постанова доповнює перелік документів, якими підтверджується трудовий стаж і за відсутності трудової книжки. Так, за відсутності трудової книжки, а також у тих випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, для підтвердження трудового стажу приймаються також дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Джерело: ЗіБ