Дачі дозволили реєструвати як жилі будинки

Громадяни мають право на переведення дачних і садових будинків, які відповідають технічним і санітарним нормам, у жилі будинки. Переведення провадиться за зверненнями громадян відповідними органами місцевого самоврядування.

Таке право громадянам надано Законом №1673-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо переведення садових і дачних будинків у жилі будинки та реєстрації у них місця проживання)» (проект №2336а), який підписав Президент України Петро Порошенко.

Відповідно до Закону місцем проживання фізичної особи є житло, в якому вона проживає постійно або тимчасово. В той час як зараз ст. 29 ЦК визначено, що місцем проживання фізичної особи вважається житловий будинок, квартира, інше приміщення, придатне для проживання в ньому (гуртожиток, готель тощо), у відповідному населеному пункті, в якому фізична особа проживає постійно, переважно або тимчасово

Окрім того, житловим будинком є будівля капітального типу, споруджена з дотриманням вимог, встановлених законом, іншими нормативно-правовими актами, і призначена для постійного або тимчасового у ній проживання та має адресу.

 

Інформаційний ресурс:

 http://zib.com.ua/ua/101989-dachi_dozvolili_reestruvati_yak_zhili_budinki.html