Уряд дозволив використання копій цифрових документів у Дія, у тому числі цифрового податкового номеру

ля цього було внесено відповідні зміни до постанови від 15 квітня 2020 р. “Про реалізацію експериментального проєкту щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в паспорті громадянина України у формі картки, та відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті громадянина України для виїзду за кордон”.Відтепер е-РНОКПП офіційно є цифровим аналогом паперового податкового номера. У мобільному застосунку Дія він відображається двома способами: у складі е-паспорта (ID-картка чи біометричний закордонний паспорт) або як окремий документ – е-РНОКПП (якщо у користувача немає е-паспорта).

Постановою врегульовано можливість формування електронної копії документів у мобільному застосунку Дія. Постанова також містить перелік ситуацій, коли можна скористатися цифровими документами. Наприклад, під час:

надання послуг поштового зв’язку
здійснення банківських операцій
на касах супермаркетів для підтвердження віку
надання послуг з медичного обслуговування
надання адміністративних послуг
повернення коштів сплачених за товар
Завдяки змінам до постанови торгові мережі, поштові відділення, банки та сервіси зможуть офіційно приймати цифрові документи з державного застосунку Дія.
Наразі цифровий номер платника податків та електронні копії інших документів доступні лише у версії застосунку Дія 2.0 для бета-тестувальників. Однак вже скоро запустимо для всіх українців.

Джерело: Мінціфра